пʼятницю, 28 червня 2013 р.

До уваги та роздумів

Дорогі керівники Шкільних клубів підприємництва!
На сторінці "Наші плани" блогу Бершадської ЗОШ http://bershad3.blogspot.com/p/blog-page_3660.html
керівник  ШКП "Маленька школа великого бізнесу" розмістила попередній план роботи клубу на I семестр 2013-2014 н.р. 
Пропонуємо заходити, читати, пропонувати свої ідеї. 
Дякуємо Оксані Ковальчук  за роботу для свого і загального блага.
Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко.

За Україну. З просторів інету...

Нет такой же солнечной и синей - 
Предлагаю за неё сегодня тост: 
Всё, что есть, дано нам Украиной — 
Детство, юность, зрелость - и погост! 
Не в Китае, Франции, не в Чили 
Красоте, добру, уму, труду -
Здесь родные люди нас учили.
А к чему я эту речь веду? 
Надо жить, богатства умножая 
Необъятной Родины своей, 
Чтобы было больше урожаев, 
                                                          Фабрик, ферм, заводов и полей!!! 

Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко

Вітаємо з Днем Конституції!

Зі святом вас, дорогі земляки!
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.

Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко

понеділок, 24 червня 2013 р.

Просто цитата...

— Невозможно…
— Возможно, если ты в это веришь.
/Алиса в Стране Чудес/

корисні посилання на сторінках блогів ШКП

Дорогі керівники Шкільних клубів підприємництва!
На сторінці "Тестування" блогу Вінницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату http://vmnvc.blogspot.com/p/blog-page_1306.html Ви та учні Ваших клубів зможуть пройти тематичне он-лайн тестування. Ви можете використати ці тести у профконсультуванні.
Дякуємо команді Вінницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату за вдалу підбірку.

Також, якщо зайдете на сторінку "Корисні посилання" блогу Шкільного клубу підприємця с.Корделівки http://sapkordelivka.blogspot.com/p/blog-page_9142.html , знайдете посилання на Програму дистанційного курсу "Вивчаємо "Підприємництво 2.0". Там є зміст модулів, інформаційні матеріали яких ви можете використати під час підготовки до засідань клубу.
Дякуємо команді Шкільного клубу підприємця с.Корделівки за вдалу підбірку.
Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко.


Щоб у відпустці не скучали)))

Привіт, дорогі наші керівники ШКП області!
У Рівному ми напрацювали сценарії засідань клубів з перших чотирьох тем. Кожна група запрезентувала по 2 сценарії. Є пропозиція. Згадайте, де вони записані у вас, і виставте на своїх блогах у розділі "Плани". До вересня нехай побудуть у нас на очах, в коментарях зможемо вносити пропозиції, - удосконалювати їх гуртом. І ще, хто переписав з фліпчарта 12 напрацьованих тем? Також виставте на обговорення, можливо з'являться якісь слушні розумні думки у нас або наших колег з інших областей. Хто зробить, пишіть, ми дамо посилання на ваш блог.
Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко.

неділю, 23 червня 2013 р.

Вітаємо з Зеленими святами!


Зелені свята (або Трійця), це свято прийшло ще з дохристиянських часів. Наші далекі пращури відзначали початок літа.  Українці напередодні Зелених свят «маять» оселі зеленню: гілочками берези, липи, тополі тощо. 
І нехай в кожній оселі, в кожній хаті на Зелені свята пахне м`ятою та затишком! Добробуту всім і теплого, сонячного літа!
 
Зелені свята наступають,
Дівчата м`яту вже збирають,
Берізки наче наречені,
І липоньки вже теж зелені,
Квітчаймо, друзі, всі оселі,
Зробімо ці свята веселі!
А друзям ми бажаєм щастя,
Бо сходить Сонце, геть ненастя!


Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко.  

пʼятницю, 21 червня 2013 р.

Вітаємо Бершадь!

Ура! Вітаємо Бершадь! Блог Шкільного клубу підприємництва створено! Колеги, заходьте на сторінку http://bershad3.blogspot.com/  і підтримуйте "Маленьку школу великого бізнесу". Хоча, по правді, на фото вона виглядає не такою вже і маленькою ;)
Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко

середу, 19 червня 2013 р.

Робочі будні

Раді Вас вітати, шановні керівники ШКП!
Тішить, що блоги Корделівської ЗОШ, ліцею №7 та Міжшкільного НВК уже наповнюються змістом. Іншим керівникам Шкільних клубів підприємництва варто також проявити активність і зробити свій блог "живим".
Буде приємно бачити (серед різноманітних посилань на головній сторінці Вашого блогу) посилання на блог "Шкільна академія підприємництва 2. Вінниччина". Заходьте туди регулярно. Там періодично:) ми розміщуємо корисну і цікаву для вас інформацію. Зокрема, є нові навчальні матеріали (нові - для тих, хто бачив попередні, а для інших - усі нові) і фото з семінарів у Вінниці та Рівному.
Крім того, на ваших блогах в гаджетах мають бути посилання на Шкільні клуби області. Назвіть цю рубрику, наприклад, "Наші колеги" або "Наші друзі". Назви навчальних закладів і електронні адреси блогів можете взяти на нашому блозі - вони в гаджетах зліва.
Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко.

понеділок, 17 червня 2013 р.

Приємні будні на Рівненщині

12-15 червня 2013 року відбувся ІІ етап підготовки лідерів-керівників ШКП. 
До м.Рівного прибули педагоги і психологи з загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів Вінницької, Рівненської та Житомирської областей.
Учасників семінару привітав координатор реалізації завдань проекту в Рівненській області, перший проректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Вєтров Іван Васильович.

З польської сторони майбутніх керівників Шкільних клубів підприємництва вітала представник Центру розвитку освіти Польщі, директор Мазовецького центру підвищення кваліфікації вчителів, психолог, тренер-експерт міжнародного класу - Катажина Кошевська. Учасники отримали добрі слова підтримки в свою адресу та подарунки.
В перший день семінару робота відбувалась в трьох групах (кожна область працювала зі своїми тренерами). 


Впродовж наступних двох днів учасники працювали у двох групах (в кожній групі - представники трьох областей) з польськими тренерами: Kaтажиною Кошевскою – педагогом-психологом та Йолантою Чайковскою – магістром історії Варшавського університету.

 На заняттях Йоланта розповіла про систему освіти Польщі, організацію роботи ШКП (шкільних клубів підприємництва) в Польщі, ключові компетенції, компетенції інноваційності та підприємливості, учасники взяли участь у економічних іграх,   із зацікавленням виконували запропоновані економічні завдання.
З Катажиною педагоги і психологи вивчали шляхи досягнення мети через роботу у групі та комунікацію, отримали уміння та навички розуміння групових процесів та характеристики групи, з'ясували завдання учителя під час чергових фаз розвитку групи, визначали місце і роль учня у клубі підприємництва, ідентифікували ролі у групі тощо.
Четвертого дня учасники знову повернулись у групи за регіональним принципом і продовжили роботу зі своїми обласними тренерами - Іриною Мацієнко та Лесею Києнко-Романюк.
Результатами спільної роботи є: моделювання плану роботи ШКП; визначені кроки діяльності клубу: тематика, сценарії засідань тощо; проекти бізнес-плану на шкільному рівні.
Задоволення, натхнення, візуалізація діяльності Шкільних клубів підприємництва, бажання працювати - далеко не весь перелік позитивних надбань семінару :)
Бажаємо усім гарної успішної праці для свого та загального блага!
Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко 

суботу, 15 червня 2013 р.

Їдемо з Рівного :)

Досить швидко минули чотири дні. Їдемо додому. Учасники повні вражень і нових ідей. Вдалось зануритись у роботу, напрацювати дванадцять тем засідань клубу, розробити сценарії перших восьми занять з чотирьох тем. З'сувати методику роботи з старшокласниками в клубі. Розробити стратегію та тактику діяльності Шкільного клубу підприємництва.
Група учасників з Вінниччини в  захопленні від професіоналізму польських тренерів (Катажини Кошевської та Йоланти Чайковської), закохані у їхню роботу та людські якості (щирість, відкритість, вміння розуміти і підтримувати).
Їдемо з позитивними емоціями, уміннями і навичками щодо організації діяльності ШКП, з відчуттям впевненості у своїх силах та можливостях створення і розвитку Шкільної академії підприємництва в Україні.
Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко.

понеділок, 10 червня 2013 р.

Їдемо до Рівного :)

Доброго вечора!
Колеги-лідери ШКП, завтра їдемо на семінар-тренінг до Рівного. Реєстрація і поселення за адресою: вул. Короленко, 5. Їхати від залізничного вокзалу до зупинки "Театральна".
Будь ласка, візьміть з собою блокноти, ручки і бейджі з логотипом ORE.
Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко 

середу, 5 червня 2013 р.

Семінар-тренінг у Вінниці


4-5 червня 2013 року відбувся І етап підготовки лідерів-керівників Шкільних клубів підприємництва - 20-годинний семінар-тренінг для вчителів економіки та практичних психологів із 7-ми навчальних закладів. 


Учасниками семінару-тренінгу були команди з 5-ти загальноосвітніх та 2-ох професійно-технічних навчальних закладів м.Вінниці та Вінницької області.

  Список учасників семінару-тренінгу
№ з/п
Прізвище, ім’я, по батькові
Навчальний заклад
Посада
1.
Лазнюк Вікторія Миколаївна
Державний ПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»
Практичний психолог
2
Коваль Олена Володимирівна
Державний ПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»
Викладач суспільних дисциплін
3
Заслоцька Наталія Володимирівна
Державний ПТНЗ «Вінницьке професійне училище сфери послуг»
Викладач суспільних дисциплін
4
Гріщенко Лілія Юріївна
Державний ПТНЗ  «Вінницьке професійне училище сфери послуг
Викладач природничих дисциплін
5
Оліх Віталій Васильович
Корделівська СЗШ І-Ш ст. Калинівського р-ну
Директор школи
6
Шумаков Кирило Миколайович
Корделівська СЗШ І-Ш ст. Калинівського р-ну
Практичний психолог
7
Мусій Лілія Валеріївна
Міжшкільний навчально-виробничий комбінат м.Вінниці
Викладач профілю «Кулінарія»
8
Петрова Лариса Олександрівна
Міжшкільний навчально-виробничий комбінат м.Вінниці
Практичний психолог
9
Парфенюк Ірина Григорівна
Заклад «НВК: ЗШ І-ІІ ст.-ліцей №7 ВМР»
Вчитель економіки
10
Гончаренко Світлана Володимирівна
Заклад «НВК: ЗШ І-ІІ ст.-ліцей №7 ВМР»
Практичний психолог
11
Смалківська Наталія Вікторівна
Заклад «ЗШ І-ІІІ ст. №22 ВМР»
Практичний психолог
12
Ковальова Лариса Петрівна
Заклад «ЗШ І-ІІІ ст. №22 ВМР»
Вчитель економіки
13
Палій Тетяна Леонідівна
Заклад «ЗШ І-ІІІ ст. №23 ВМР»
Психолог, вчитель основ здоровя
14
Кононенко Галина Миколаївана
Заклад «ЗШ І-ІІІ ст. №23 ВМР»
Вчитель економіки




Навчання проводилося на базі Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників тренерами-експертами, підготовленими у компоненті І:  
Іриною Мацієнко (відповідальна за економічну складову проекту) та Лесею Києнко-Романюк (відповідальна за психологічну складову).
Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Герасімова Олена Володимирівна (координатор проекту у Вінницькій області від інституту) привітала учасників та побажала успішної реалізації проекту "Шкільна академія підприємництва 2". 
  Результатом роботи стали:
          Моделювання плану роботи ШКП 
          Кроки створення клубу (тематика, цілі, задачі, форми роботи тощо) 
-    Створення блогу навчального закладу – щоденника Шкільного клубу підприємництва

 







Допис творили Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко