суботу, 31 серпня 2013 р.

Рекомендації по управлінню деструктивною поведінкою учасників тренінгу

Фасилітація
У статті провідного фахівця Майстерні Тренерських Технологій Ольги Кабалик описані рекомендації по управлінню деструктивною поведінкою учасників тренінгових занять. Її погляд на "деструкцію" дещо відрізняється від матеріалів на подібну тему.
Рекомендація №1
Поговоріть про можливі деструктивні прояви поведінки на самому початку тренінгу. Поясніть, що на тренінгу ми моделюємо реальність. Але тоді не варто забувати, що деструкція - це частина нашої реальності, хочемо ми того чи ні.
Рекомендація №2
Направте енергію дуже балакучих учасників в мирне русло. Щоб не позичати загальногруповий "ефірний час", структуруйте діяльність: об'єднайте учасників у малі групи, задайте часові рамки і запропонуйте висловитися. Детальніше http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4421836828885238839#editor/target=page;pageID=8900680028068544442
З побажанням успішних навчальних занять Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко

Початок навчального 2013 року - 1 вересня (в недiлю)




2013/2014 навчальний рік розпочнеться в неділю, 1 вересня 2013 року, з проведення державного свята — Дня знань.
Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр — з 2 вересня до 27 (28 — для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня, ІІ семестр — з 13 січня до 30 (31) травня.
Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4-х класах (2-5 червня), навчальних екскурсій та практики у 5-8-х і 10-х класах (2 червня-13 червня) та державної підсумкової атестації випускників початкової (13 —22 травня), основний (2-16 червня) і старшої (23-29 травня) школи.
Вручення документів про освіту рекомендується провести для випускників 9-х класів — 18-19 червня, 11-х класів — 31 травня-1 червня. Протягом навчального року для учнів проводяться канікули: орієнтовно, осінні — з 28 жовтня до 3 листопада, зимові — з 30 грудня до 12 січня, весняні — з 24 до 30 березня.
З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов, за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою, можуть змінюватися структура навчального року та графіки учнівських канікул, зокрема, проведення для учнів 1-го класу додаткових тижневих канікул; навчальної практики та навчальних екскурсій за рішенням закладу можна провести в інші терміни або протягом навчального року.
Міністерство освіти і науки дозволило вищим навчальним закладам самостійно визначати, коли їм починати навчальний рік. Винятком має бути лише навчання першокурсників — для них рік повинен починатися обов'язково 1 вересня.

Ура! Починаємо втілювати плани в життя!


Дорогі лідери-керівники ШКП!
Щиро вітаємо вас з наступаючим загальнонародним святом - ДНЕМ ЗНАНЬ!
Ми щасливі тим, що 1 вересня 2013 року  навчальні заклади області розпочинають нову сторінку свого життя. 
У новому навчальному році закладам, які долучилися до україно-польського проекту "Шкільна академія підприємництва 2", випала нагода бути серед тих, хто йде в ногу з часом, досягає нових успіхів у своєму житті, формуючи компетентності успіху у себе та своїх учнів!

Від душі бажаємо всім міцного здоров'я та наснаги на нові здобутки й перемоги! Хай здійснюються Ваші мрії на своє та суспільне благо! Хай поруч з Вами завжди крокують удача, достаток, радість і любов!

Успішного та щасливого Вам навчального року!
Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко.

пʼятницю, 30 серпня 2013 р.

У кожному жарті є частка жарту...



Советская Россия. Только закончилась Гражданская война, дефицит продовольствия, строгие предписания относительно предельных цен на продукты. Финкельштейн продаёт гусей по 500 рублей за штуку и процветает. Сосед хочет последовать его примеру и помещает в газете объявление. Тут же являются чекисты и конфискуют его гусей за спекуляцию.
– Яша, – спрашивает сосед, – почему ЧК не приходит к тебе? Ты ведь продаёшь своих гусей за те же 500 рублей.
– А что ты написал в объявлении?
– Я написал: продаю гусей по 500 рублей за штуку.
– Ты поступил очень глупо. Я всегда пишу так: «В воскресенье на Соборной площади потеряны 500 рублей. Нашедший получает в награду гуся». И на следующий день пол-Одессы приносят мне потерянные 500 рублей...


— Сэр, в чем секрет вашего успеха? — спросил журналист успешного предпринимателя преклонного возраста. – Я понимаю, что это долгий разговор, но если кратко?
— Можно и кратко… Я могу ответить двумя словами.
— Всего два слова? И какие?
— Правильные решения.
— А как же вы принимаете правильные решения?
— Здесь хватит одного слова.
— Да? И что это за слово?
— Опыт!
— А… как вы получаете этот самый опыт?
Уже совсем рассмеявшись, предприниматель сказал:
— Всего два слова.
— И какие же?
— Неправильные решения!

суботу, 24 серпня 2013 р.

Від Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників та від себе особисто сердечно вітаємо Вас зі Святом — Днем Незалежності України!
Зичимо вам міцного здоров’я, щастя, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому.
Бажаємо, щоб Ваша важлива праця на благо рідної Батьківщини та дітей України завжди була плідною та натхненою і дарувала Вам лише радість та задоволення.
Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк та Ірина Мацієнко. 

понеділок, 19 серпня 2013 р.

Зі святом Яблучного Спасу!



Дорогі наші лідери-керівники ШКП!
Прийміть щирі вітання з радісним і величним святом! 
19 серпня український народ відзначає Яблучний Спас.
У цей світлий день бажаємо миру і спокою в кожній оселі, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, багато радості, міцного здоров’я і всіх благ! Нехай справдяться всі ваші очікування і збудуться найзаповітніші мрії!

Щиро Ваші, Леся Києнко-Романюк, Ірина Мацієнко.