пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Науково-практична конференція за підсумками польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом»

У Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників 10 грудня відбулася науково-практична конференція «Міжпредметні зв’язки як засіб реалізації компетентнісного підходу – ключової вимоги Державного стандарту базової і повної середньої освіти України» (за підсумками польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом»).
Мета конференції - поширення здобутого досвіду в реалізації міжпредметних зв’зків при створенні інтегрованих уроків в межах польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом» з метою формування ключової підприємницької компетенції учнів.
Проект співфінансовано в рамках Програми розвитку польської співпраці Міністерства закордонних справ РП у 2014 році. Учасниками проекту стали освітяни вісімнадцяти областей України.
Серед них – вінничани. Проект розпочався у червні 2014 року навчанням тренерів. Далі було проведено навчання групи вчителів історії області по написанню інтегрованих уроків. По завершенні навчання вчителі написали такі уроки. Після консультацій та редагування були відібрані кращі сценарії інтегрованих уроків до відповідного посібника, який був презентований на конференції. Проект «Уроки з підприємницьким тлом» став продовженням польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва 2».
У конференції взяли участь гості – координатори проекту «Уроки з підприємницьким тлом» з польської та української сторін – Ева Бобінська (Республіка Польща), Роман Шиян (Україна); тренери та учасники проекту; методисти районних та міських методичних установ, які відповідають за викладання історії та економіки; голови методичних об’єднань вчителів історії та економіки; вчителі області та вихованці шкільного клубу підприємництва «Маленька школа великого бізнесу» Бершадської ЗОШ І-Ш ст. № 3.
Учасники конференції розглянули широке коло актуальних питань, пов’язаних з теоретичними та практичними аспектам реалізації компетентного підходу як вимоги Державного стандарту освіти України через міжпредметні зв’язки в організації навчально-виховного процесу при формуванні підприємницької компетентності; обговорили теоретичні й методичні проблеми впровадження інноваційних технологій у навчальний процес.
Підводячи підсумки польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом», заслухали та переглянули презентацію вихованців ШКП «Маленька школа великого бізнесу» Бершадської ЗОШ І-Ш ст. № 3, які були активними учасниками та переможцями (за підсумками обласного конкурсу) польсько-українського проекту «Шкільна академія підприємництва 2».
При підведенні підсумків було відзначено високий науково-практичний рівень організації та проведення конференції на базі Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.
Учасники конференції висловили зацікавленість щодо актуальності теми та здобутого досвіду роботи по написанню уроків у інноваційному стилі в рамках польсько-українського проекту «Уроки з підприємницьким тлом». Відзначили ефективність застосування міжпредметних зв’язків при формуванні ключових компетенцій учнів, які мають комплексний характер. Навчальний посібник «Уроки з підприємницьким тлом» надасть ефективну допомогу у роботі освітянам області.
Учасники конференції висловили думку про необхідність поширення, здобутого у рамках проекту, досвіду серед освітян через організацію відповідних тренінгів для методистів і вчителів області.





Немає коментарів:

Дописати коментар