неділю, 18 травня 2014 р.

Приємна новина

У 2014 році за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі в рамках «Польської допомоги» буде реалізовано українсько-польський проект «Уроки з підприємницьким тлом. Для участі в проекті обрано 18 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська.
Детальніше про проект http://sae-ukraine.org.ua/ua/project_news/Ukrainsko-polskiy-proekt---Uroki-z-p--dpriiemnitskim-tlom---publication/

Окрилені творчістю

16 травня 2014 року на традиційному обласному форумі "Окрилені творчістю" відбулось вручення дипломів та нагородження переможців обласного конкурсу "Найактивніший Шкільний клуб підприємництва".
Відкрила форум проректор з науково-педагогічної та навчально-методичної роботи Іваниця Галина Афанасіївна. Учасників форуму вітали перший заступник Директора Департаменту освіти і науки ОДА Чорна Олена Афанасіївна  та вихованці дошкільного навчального закладу №39 м.Вінниці

Герасімова Олена Володимирівна, координатор україно-польського проекту "Шкільна академія підприємництва 2" у Вінницькій області, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва,  проголосила промову, в якій наголосила на значущості формування у підростаючого покоління компетентностей ХХІ століття, та відзначила результати діяльності Шкільних клубів підприємництва у Вінницькій області, оголосила переможців обласного конкурсу "Найактивніший Шкільний клуб підприємництва".

Клуби-переможці на форумі були представлені керівниками:
Ковальчук Оксана Олексіївна, вчитель економіки, Маршалківська Лариса Анатоліївна, практичний психолог "МАЛЕНЬКА ШКОЛА ВЕЛИКОГО БІЗНЕСУ" Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст.№3.
Мусій Лілія Валеріївна, викладач профілю «Кулінарія», Петрова Лариса Олександрівна, практичний психолог – "ECONOMICUS" Вінницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату.
Кононенко Галина Миколаївна, вчитель економіки, Палій Тетяна Леонідівна, вчитель основ здоров’я – «VIN STARS» Закладу «НВК: ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназія № 23 ВМР».

Клуби нагороджені Дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів та цінними подарунками від Центру Розвитку Освіти Республіки Польща - економічною грою "CashFlow" та флеш-накопичувачами з емблемою ORE



Також повідомляємо, що проект завершився, але ідея Шкільних клубів підприємництва продовжує жити в наших серцях і діях.

Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко.

вівторок, 13 травня 2014 р.

Вітаємо переможців

МОЛОДЦІ!
Наші щирі вітання переможцям обласного конкурсу "Найактивніший Шкільний клуб підприємництва"!
Бажаємо надалі приємної та корисної  праці і захопливого дозвілля! Удачі Вам, натхнення, успіхів і фортуни в усіх Ваших добрих справах!

Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк та І.Мацієнко

понеділок, 12 травня 2014 р.

Підсумки конкурсу

Обласний конкурс
«Найактивніший Шкільний клуб підприємництва»
у рамках польського-українського проекту
«Шкільна академія підприємництва 2»
Відбувся конкурс, який визначив найактивніший Шкільний клуб підприємництва Вінницької області за підсумками роботи у 2013-2014 навчальному році.
Блоги оцінювались згідно Правил проведення обласного конкурсу «Найактивніший Шкільний клуб підприємництва» (в основі – Правила проведення Всеукраїнського конкурсу «Найактивніший Шкільний клуб підприємництва».
Визначено рейтинг Шкільних клубів підприємництва:
№ п/п
Навчальний заклад
К-сть балів
1.              
59,4
2.              
57,2
3.              
51,2
4.              
20,8
5.              
10,4
6.              
8,4
7.              
6,8
8.              
4,2
Визнано кращими наступні Шкільні клуби підприємництва:
За впровадження інноваційних форм та методів роботи в навчально-виховний процес, організацію змістовного дозвілля в навчальному закладі та формування ключових компетентностей, зокрема, соціально-трудової та підприємницької, нагородити:
· Дипломом І ступеня – Шкільний клуб підприємництва "МАЛЕНЬКА ШКОЛА ВЕЛИКОГО БІЗНЕСУ" Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст.№3
·Дипломом ІІ ступеня – Шкільний клуб підприємництва "ECONOMICUS" Вінницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату.
·  Дипломом ІІІ ступеня – Шкільний клуб підприємництва «VIN STARS» Закладу «НВК: ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназія № 23 ВМР»
Нагородження переможців відбудеться 16 травня 2014 року у Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників на обласному форумі «Окрилені творчістю». Початок форуму о 10.00.
Вітаємо переможців!

Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк та І.Мацієнко

вівторок, 6 травня 2014 р.

Рефлексія членів ШКП "ECONOMICUS"

МНВК : Есе (витримки):
Олена: Я тепер точно знаю, що буду продовжувати навчання у виші на факультеті готельно-ресторанного бізнесу. Мрію створити свій бізнес.


Яна: Я вчилась, як стати лідером, яким потрібно бути, і знаю, що можу бути лідером. Проходила профорієнтаційне тестування, і переконалась в тому, що зможу в майбутньому організувати власну справу. Сподіваюсь, що зміни в країні допоможуть мені реалізувати мої плани.

Ірина: Хочу в майбутньому мати свій бізнес. Як це можна зробити ми навчаємось на наших заняттях. Мені дуже знадобляться і я вже використовую вміння спілкуватись, складати бізнес-план, вміння керувати своїми емоційними станами, вміння брати на себе відповідальність, щось організовувати, бути лідером. Я пишаюсь тим, що я - українка! Своє майбутнє бачу лише в нашій країні.

Руслана: Мені запам'ятався  спільний з агентами туристичного бізнесу проект "Туристичними стежками Вінниччини", цікавими були профорієнтаційні екскурсії та майстер-класи. В клубі маю можливість розвинути та проявити свої здібності і поспілкуватись в дуже гарному та дружньому колективі.

Галина: Хочу бути незалежною та успішною. Прагну стати підприємцем. В наступному році я продовжу займатись в Шкільній академії підприємництва!

ШКП "МАЛЕНЬКА ШКОЛА ВЕЛИКОГО БІЗНЕСУ" продовжує працювати

Заняття №30 від 06.05.2014:
Заняття на тему:
"Система обслуговування бізнесу"
Ключові питання:
1.Використання ЕОМ у бізнесі. Програми для офісу. Інтернет. Комп'ютерні мережі.
2.Консалтингові фірми. Юридичні консультації. Адвокати. Арбітражні суди. Аудиторські фірми. Служби зайнятості.
3.Державна підтримка підприємництва.