понеділок, 17 червня 2013 р.

Приємні будні на Рівненщині

12-15 червня 2013 року відбувся ІІ етап підготовки лідерів-керівників ШКП. 
До м.Рівного прибули педагоги і психологи з загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів Вінницької, Рівненської та Житомирської областей.
Учасників семінару привітав координатор реалізації завдань проекту в Рівненській області, перший проректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Вєтров Іван Васильович.

З польської сторони майбутніх керівників Шкільних клубів підприємництва вітала представник Центру розвитку освіти Польщі, директор Мазовецького центру підвищення кваліфікації вчителів, психолог, тренер-експерт міжнародного класу - Катажина Кошевська. Учасники отримали добрі слова підтримки в свою адресу та подарунки.
В перший день семінару робота відбувалась в трьох групах (кожна область працювала зі своїми тренерами). 


Впродовж наступних двох днів учасники працювали у двох групах (в кожній групі - представники трьох областей) з польськими тренерами: Kaтажиною Кошевскою – педагогом-психологом та Йолантою Чайковскою – магістром історії Варшавського університету.

 На заняттях Йоланта розповіла про систему освіти Польщі, організацію роботи ШКП (шкільних клубів підприємництва) в Польщі, ключові компетенції, компетенції інноваційності та підприємливості, учасники взяли участь у економічних іграх,   із зацікавленням виконували запропоновані економічні завдання.
З Катажиною педагоги і психологи вивчали шляхи досягнення мети через роботу у групі та комунікацію, отримали уміння та навички розуміння групових процесів та характеристики групи, з'ясували завдання учителя під час чергових фаз розвитку групи, визначали місце і роль учня у клубі підприємництва, ідентифікували ролі у групі тощо.
Четвертого дня учасники знову повернулись у групи за регіональним принципом і продовжили роботу зі своїми обласними тренерами - Іриною Мацієнко та Лесею Києнко-Романюк.
Результатами спільної роботи є: моделювання плану роботи ШКП; визначені кроки діяльності клубу: тематика, сценарії засідань тощо; проекти бізнес-плану на шкільному рівні.
Задоволення, натхнення, візуалізація діяльності Шкільних клубів підприємництва, бажання працювати - далеко не весь перелік позитивних надбань семінару :)
Бажаємо усім гарної успішної праці для свого та загального блага!
Щиро Ваші, Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко 

2 коментарі:

  1. Шлемо найщиріші привітання у чудовий Вінницький край! Приємно було з вами співпрацювати, дякуємо за підтримку!

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт, сусіди*) І наші вам вітання і слова подяки! До зв'язку) Л.Києнко-Романюк, І.Мацієнко

    ВідповістиВидалити